Clasificarea Universității

Clasificarea Universității

Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul ocupă locul nouă în topul celor mai bune universități din Republica Moldova, potrivit topului realizat de Ranking Web University, ediția lunii ianuarie 2017. În clasament figurează 27 de instituții de învățământ superior din Moldova.

Ediţia din ianuarie 2017 a clasamentului web al universităţilor cuprinde peste 24.000 de instituţii de învăţământ superior din întreaga lume, inclusiv 27 de universităţi din Republica Moldova. Amintim că topul se publică din anul 2004 şi se realizează o dată la fiecare şase luni.

Topul a fost efectuat în urma unor criterii de performanţă:

1. Impactul sau Vizibilitatea (50 %). Calitatea conţinutului este evaluată printr-un „referendum virtual”, numărând toate link-urile externe pe care webdomain-ul Universităţii le primeşte de la părţile terţe diferite. Aceste link-uri reprezintă recunoaşterea prestigiului instituţional, performanţei academice, valorii informaţiei, precum şi a utilităţii serviciilor introduse pe paginile web, în conformitate cu criteriile a milioane de editori web din întreaga lume.

2. Prezența (10 %). Numărul total de pagini web găzduite în webdomainul principal al universităţii.

3. Deschiderea (10 %). Vizibilitatea de web, conținutul informației, volumul și calitatea publicațiilor, precum și corespunderea acestora cu activitatea propriu-zisă.

4Excelența (30 %). Lucrările academice publicate în reviste internaţionale cu factor, indicatorul luând în calcul doar publicaţiile de excelenţă din perioada anilor 2009-2013, adică producţia ştiinţifică universitară din perioada indicată, care este parte a celor 10 % din documentele cele mai citate în domeniile ştiinţifice respective.

Leave a Reply

Your email address will not be published.